Friday, May 6, 2016

My Birthday!

Assalammualaikum.

I've turned 30 last 30th April 2016. Hati masih muda tapi keadaan tak mengizinkan untuk bermudaan so get over it. Tak mengizinkan tu seperti nak lepak luar tak boleh, nak layan muzik zaman muda kena pakai earphone, nak tengok wayang kena tunggu anak besaq dulu, nak sembang tak merapu pun kena limit!! Lol.

Sempena masuk umur baru ni, life is going well. Cuma life biasa sajalah tak ada vavavoom macam kerja gaji 30k ka...ada buku sendiri ka...beli kereta baru kaa..biasa-biasa saja tapi alhamdulillah dah ada keluarga kecil dan perut yang tak berapa kecil banding dulu. Cukuplah kesihatan okay, parents sihat, suami anak sihat happy. :D

Sadly, I've to work on that day. Tapi takpalah, setengah hari ja pun. Nak cuti pun sayang sebab cuti dikira sehari. Jadi pagi tu my husband and baby toddler pun bangun awal, wangi-wangi, teman mama pergi kerja! Orkid kerja lebih sikit okay, dia kena teman mama kat ofis hewhewhew.

Pagi-pagi ajak selfie. Budak ni tau nak selak tudung sajalah time-time ni.

Wefie pulak dah. 
                                                 
                                                  Hm bila nak sampai ofis taktau hahahhaa.

                                      
                                          Okayy bukak youtube. Lepas ni kita jalan-jalan satu ofis.


Habis jalan-jalan tengok ada makanan. Wahhh walaupun Labour Day punya hahaha. Tapi dah selamat dimakan Orkid n Baba. 
Selesai makan, dance, makan dan nampak gaya macam mengantuk dah tu.
                                           
Habis kerja pukul 1, 12:59 dah tutup lampu. Hahaha. Punya tak sabar nak makan pavlova. Suka gila pavlova, especially kat Ben's Pavillion. Tak manis sangat, portion besar dan tak lembut sangat. Gitteww iklan free.

Lupa nak bagitau. masuk ja kereta. Husband hulur hadiah. Yeyyy walaupun dah tau hadiah apa sebab sendiri request dan sendiri beli sama-sama. Hahahaa untuk kebaikkan bersama. Lagipun saya tak ada hobi ka apa....nak muka flawless ja idaman hati. Hehehe. So...kami dah beli beberapa minggu sebelum. Tapi nak cerita ni, lepas beli hadiah, husband bukannya nak simpan hadiah tu, sorok ka apa, dia pi letak dalam bilik solat. Hari-hari solat dok terpandang hadiah yang tak boleh nak bukak lagi. Hahaha geram mak. Apo entah. Last-last dia simpan jugak lepas saya cakap tak kusyukk...wakakaka.

Body Shop Drops Of Light+Drops of Youth. Yayy! Thank you sayang!!!
 Lepas tu dia hulur lagi satu hadiahh...wahh excited nak bukak! Ada video sebenarnya tapi disebabkan nampak dagu berlapis yang sangat menggerunkan itu maka saya tak jadi nak post.

Dia dah ambil gambar awal-awal dengan Orkid. Bunga Orkid.
Yayy thank you sayang! Cantik sangat.  Kening yang paling tak tahan tu. Hahaha.
Dalam kereta, Orkid dah tidur. Sesampai di Pavillion, kami harap Orkid boleh sambung tidurlah sebab dia penat, dah tu selalunya masuk dalam stroller mesti terjaga. Tapi kali ni dia penat makan banyak agaknya maka.... 

Orkid pun tidur nyenyak...

Dapatlah mama baba makan dengan tenang.
Nasiblah dapat seat depan sekali dekat entrance. Tapi tak apalah, janji pavlova ada! Hehhe. Dulu masa pregnant kerap makan pavlova. La ni tak boleh la hari-hari, baik pakai duit tu beli pampers ka apa. Hehehehe.

Makan dulu.

Gambar sendiri ada tapi malu pulak nak upload hahhahaha maybe sebab selfie ja banyak. Kalau ada mood n jumpa gambaq lawa baru nk edit tambah gambaq. Heuheuheu. Moving on to the food please!


Pavlova kegemaran sudah sampaiii...2 tingkat uols!


Tapi Orkid pun dah bangun. Dia nak 'kek'. Manis ni Orkid oi...bagilah rasa sikit.
Dah selesai makan, kami gerak ke Bangi. Hujan sangat lebat. Siap sempat berhenti kat stesyen minyak, tidur kejap. Kejap je la sebab Orkid takmau tidur..dia nak jalan-jalan dalam kereta...atas mama dia..atas baba dia..T__T

Anyway, kami pi Bangi untuk shopping sebab husband cakap dia nak belanja baju. Dapatlah sehelai baju setelah jalan 2 blok kedai. Tapi to be honest, baju muslimah la ni banyak design sama saja. Dahla mahal padahal modal takdakla mahal macam tu. Ini kebenaran okay! Lagi satu, banyak jual jubah. Saya tak pakai sangat jubah...takut takdak saiz. Mak jeling je dari luar okay. Hahaha.

Selesai makan dan shopping, kami pun balik rumah. Rehat pulak lah. Hadiah dah gantung di dinding. Jambangan bunga tu dari zaman belum kahwin lagi dok simpan. Entahlah memang pesen menyimpan flower bouquets.


Overall, it was a great dayyy! Thank you sayang for the day! Selamat hari lahir kepada diri sendiri! Dah boleh dah plan untuk birthday Orkid 13hb May dengan uruskan majlis birthday office sebab dah jadi birthday commitee pulak dah tahun ni hahahaha adoila.

2 comments:

  1. WOWWW BESNYAAAAA P JALAN MERATA. HAAA HAPPY BITHDAY DAH MASUK 3 SERIES DAH RUPANYA. I BOLEH PANGGIL U KAKAK LA CEMTEWWWW.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youuu tp ni pasepa font besaq ni? saja nk habaq u masih 29 ka pa.

      Delete